Poslanci regulujú časť Dlhých dielov

16.8.2015
0
Poslanci regulujú časť dlhých dielov - dlhe_diely
Páčil sa vám článok?

Karloveskí poslanci schválili prvý územný plán zóny v mestskej časti. Regulovať bude dnes „zelené“ územie na sídlisku Dlhé diely medzi Majerníkovou a Hlaváčikovou ulicou, na ktorom bola plánovaná výstavba. Tá už nebude možná.

„Keby sa to nepodarilo, musíme vydať kladné stanovisko ďalšej výstavbe na Dlhých dieloch, a to nechceme,“ povedala starostka mestskej časti Dana Čahojová.

Zadania územných plánov zón boli v Karlovej Vsi schválené ešte predošlým zastupiteľstvom. Z dôvodu ich príprav boli v mestskej časti vyhlásené aj stavebné uzávery. Tie po piatich rokoch vypršali, no územné plány spracované, prerokované a schválené neboli. V mestskej časti tak hrozí nová výstavba.

„Obstaranie územných plánov zón v mestskej časti je našou prioritou,“ tvrdí starostka. Po Majerníkovej by sme nimi chceli regulovať aj Líščie údolie, Karloveskú zátoku a ďalšie problematické zóny v Karlovej Vsi a na Dlhých dieloch.

Územný plán zóny je nástroj, ktorým môžu samosprávy detailne usmerňovať vzhľad a využitie svojich území. Na rozdiel od Územného plánu Hlavného mesta SR Bratislava, ktorý platí pre celé mesto, sú podrobnejšie a môžu prísnejšie regulovať konkrétne územia mestskej časti s prihliadnutím na ich špecifiká.

(sa)

Páčil sa vám článok?