Rača vydala stanovisko k LBG aréne, preferuje zachovanie celej BMX dráhy

23.7.2015
0
Rača vydala stanovisko k lbg aréne, preferuje zachovanie celej bmx dráhy - lbg_arena
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača vydala v zmysle zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie písomné stanovisko k zámeru navrhovanej činnosti LBG aréna v Rači na Černockého ulici. Účelom je výstavba a prevádzka zariadenia pre športovo-rekreačné a edukačné činnosti v oblasti plaveckých disciplín a hokeja pre športové kluby a verejnosť.

Na celkovej ploche 25 640 štvorcových metrov je zámer navrhovaný v troch variantoch:

  • Variant VO - stav, ktorý by nastal, ak by sa navrhovaná činnosť v území nerealizovala
  • Variant V1 - ponechané teleso dráhy BMX a vytvorená je plošná rezerva na jej prevádzku na zastavanej ploche 10 310 štvorcových metrov a koeficientom zastavanosti 40 percent.
  • Variant V2 - revitalizácia širšieho územia (aj telesa dráhy BMX) na tenisovú halu a urban park.

„Z troch posudzovaných variantov jednoznačne preferujeme variant V1, podľa ktorého bude zachovaná celá BMX dráha aj s plošnou rezervou na jej prevádzku,“ vyjadril sa starosta Rače Peter Pilinský, podľa ktorého je tvar LBG Arény prispôsobený aj existujúcemu valu tribúny futbalového štadióna.

Zatočený tvar LBG Arény rozdelí priestor na dve zóny: prvá bude vstupná zóna, ktorá bude obsluhovať objekt spolu s parkoviskom, a druhá čelná zóna, ktorá vytvorí poloverejný priestor s doplnkovými funkciami (bufet, hokejbalové ihrisko, urban park). Na 1. nadzemnom podlaží samotnej arény sa má nachádzať vstup, korčuliarsky trenažér, dve ľadové plochy, šatne pre hokej, vo východnej časti šatne pre bazénovú časť, samotný bazén a fitnes. Na 2. nadzemnom podlaží sú naplánované doplnkové funkcie s prevádzkami - reštaurácie, ubytovacie zariadenie, detský kútik, kancelárie. Dopravne je objekt obslúžený zo severu z Kadnárovej ulice a zo severovýchodu z Hečkovej ulice obojsmernou komunikáciou.

„V ďalšom stupni projektovej dokumentácie žiadame preveriť možnosti navrhnúť vnútroareálovú cyklotrasu s príjazdom k futbalovému štadiónu a možnosti pre prípadné budúce prepojenie s priestorom medzi existujúcimi objektmi športu a Černockého ulicou,“ doplnil Pilinský.

(ts)
Vizualizácia: Tomas Cechvala Architects

Páčil sa vám článok?