Stavebný úrad stopol Danubia Park, Čunovčania sú proti jeho výstavbe

17.4.2015
0
Stavebný úrad stopol danubia park, čunovčania sú proti jeho výstavbe - danubia_park3
Páčil sa vám článok?

Zamietnuté! Stavebný úrad mestskej časti Čunovo zamietol žiadosť Danubia Invest o vydanie územného rozhodnutia k výstavbe medzinárodného strediska športu a cestovného ruchu Danubia Park.

To malo vyrásť v oblasti zdrže Hrušov v Čunove. Dôvodom, prečo spoločnosť dostala rozhodnutie o zamietnutí žiadosti, je jeho nesúlad s územným plánom mesta Bratislavy, územným plánom zóny a rozhodnutiami slovenskej vlády.

Odporcovia výstavby v argumentovaní tvrdia, že lokalita je určená na rekreáciu a šport, nie na výstavbu. Pomer územia určeného na šport a rekreáciu a pozemkov na ubytovacie zariadenia, parkoviská, hotely, či stravovacie zariadenia by sa nemal meniť. Na šport a rekreáciu by malo byť určených deväťdesiat percent plôch. V pláne Danubia Invest je to však opačne. Rekreácia a šport sú len doplnkové a hlavný dôraz sa kladie na výstavbu objektov určených na bývanie.

Rozhodnutie čunovského stavebného úradu ešte nie je konečné, investor sa môže odvolať na druhostupňový orgán - okresný úrad. Čunovčania a obyvatelia okolitých častí začali pred niekoľkými dňami proti výstavbe podpisovať petíciu, ktorú v priebehu pár dní podpísalo takmer 1500 ľudí.

Medzinárodné stredisko rátalo v stredisku okrem apartmánov a bungalovov aj s kempingom, promenádami, prístavom a lodenicami. Mali tam byť plážové jazerá s vodnými atrakciami, potápačský záliv, vodácke zálivy so športovými klubmi, malé lodenice, tenisové kurty, detská cyklotrasa, hokejbalové ihrisko, bedmintonové ihriská, multifunkčné ihrisko, volejbalové ihriská, detské ihriská, futbalové ihrisko, lezecká stena, detská lanová dráha, tobogany, 377 apartmánov na ubytovanie, reštaurácia, lekáreň, pošta a banka.

(db)

Páčil sa vám článok?