Na Hagarovej sa definitívne nebude stavať

6.4.2015
0
Na hagarovej sa definitívne nebude stavať - hagarova
Páčil sa vám článok?

Druhý pokus starostu Rače Petra Pilinského presadiť medzi poslancami zámenu pozemkov na Hagarovej ulici v Krasňanoch bol úspešný. Roky trvajúca kauza výstavby polyfunkčného objektu, ktorý mal vyrásť v tesnej blízkosti obytných domov a proti ktorej v roku 2013 spísalo petíciu takmer 4000 obyvateľov, speje ku koncu.

Mestské zastupiteľstvo vzalo koncom februára do úvahy všetky za a proti. Nakoniec schválilo, že majiteľ pozemkov a IRP Invest ako investor spornej výstavby na Hagarovej získajú od magistrátu a mestskej časti Rača náhradné pozemky na Mrázovej ulici a pod bývalým kultúrnym strediskom Elán v Krasňanoch.

Majitelia pozemkov a investor mali vzhľadom na vydané územné a stavebné povolenie z roku 2012, ktoré umožňovali okamžite začať výstavbu, výhodnú vyjednávaciu pozíciu. Od mesta tak získali väčšiu plochu s oveľa vyššou hodnotou. Úspechom račianskych zástupcov v mestskom zastupiteľstve je, že sa podarilo vyriešiť problém na Hagarovej. Investor môže využiť svoje právo stavať na novozískaných plochách, ale musí nanovo získavať územné rozhodnutie a stavebné povolenie.

(emi)

Páčil sa vám článok?