Žiadosť investora Danubia Parku v Čunove zamietli

25.3.2015
0
Žiadosť investora danubia parku v čunove zamietli - Danubia_Park
Páčil sa vám článok?

Stavebný úrad Mestskej časti Bratislava-Čunovo zamietol žiadosť spoločnosti Danubia Invest o vydanie územného rozhodnutia k výstavbe medzinárodného strediska športu a cestovného ruchu Danubia Park na pravom brehu Dunaja v oblasti zdrže Hrušov v Čunove.

Dôvodom zamietnutia je nesúlad zámeru s Územným plánom hlavného mesta SR Bratislavy, Územným plánom zóny a rozhodnutiami vlády SR. Informovala o tom starostka Čunova Gabriela Ferenčáková.

Lokalita, kde má Danubia Park vyrásť, je určená prioritne na šport a rekreáciu. „Táto funkcia je však v predloženom projekte skôr doplnková a dôraz kladie na výstavbu objektov určených na dočasné bývanie,“ tvrdí G. Ferenčáková.

Investor môže voči tomuto rozhodnutiu podať odvolanie na druhostupňový orgán. Spoločnosť Danubia Invest požiadala mestskú časť v januári aj o stanovisko k dokumentácii k územnému rozhodnutiu z pozície cestného správneho orgánu. Mestská časť vydala zamietavé stanovisko, pretože podľa nej investor nerieši komplexne dopravu.

Proti výstavbe Danubia Parku pred pár týždňami spustili Čunovčania a obyvatelia niektorých okolitých mestských častí petíciu. Podľa petičného výboru totiž Čunovu hrozí výstavba pripomínajúca luxusné nábrežie pri Dubaji. Zámer investora s apartmánovými domami na umelo vytvorenom nábreží je aj podľa členov výboru v rozpore s platným Územným plánom Bratislavy a s uzneseniami vlády. Zároveň tvrdia, že autori zámeru kládli dôraz na maximálnu zastavanosť nízkopodlažnými objektami a navrhovaný charakter výstavby je aj v rozpore s územným plánom zóny.

©TASR

Páčil sa vám článok?