Na Teslovej bytovka bez súhlasu obyvateľov nevyrastie

22.10.2014
0
Na teslovej bytovka bez súhlasu obyvateľov nevyrastie - teslova_garaze
Páčil sa vám článok?

Obyvateľov Haburskej, Teslovej a priľahlých ulíc prekvapila možnosť z územného plánu zóny vystavať na mieste dnešných garáží na Teslovej ulici viacpodlažné bytové domy.

„Obyvatelia majú právo vyjadriť sa a ovplyvniť, ako má ich okolie v budúcnosti vyzerať,“ hovorí poslanec Martin Chren. „Preto sme sa spojili, spolu s kolegom Jurajom Drobom a so spoluautorom plánu zóny Branislavom Kaliským. Dohodli sme sa, že v definitívnej verzii plánu zóny nebudú bez súhlasu občanov na Teslovej nové bytovky, ale len nízkopodlažné garážové objekty,“ dodáva Chren.

Architekt Branislav Kaliský, ktorý stojí za úspešnými projektmi, ako napríklad bratislavská Eurovea, hovorí, že hlas občanov a obyvateľov Ružinova je pre urbanistov najdôležitejší.

„Územný plán zóny sa na základe pripomienok občanov zmení ešte predtým, než pôjde na rokovanie miestneho zastupiteľstva. Zveľadenie spoločných priestorov nesmie ísť na úkor ľudí. Takto budeme postupovať vždy, aj po zvolení za mestských poslancov,“ zdôraznil Kaliský.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?