Račiansky amfiteáter v Knižkovej doline začali rekonštruovať

7.8.2014
0
Račiansky amfiteáter v knižkovej doline začali rekonštruovať - amfik_raca1
Páčil sa vám článok?

Račiansky amfiteáter, ktorý po požiari v roku 2011 iba chátral, sa začal koncom júna tohto roka rekonštruovať. Jeho vynovená podoba má byť hotová do mája 2015. Miestnej samospráve sa nakoniec podarilo vysúťažiť výhodnú cenovú ponuku, ktorou ušetrili na rekonštrukcii amfiteátra 200-tisíc eur.

Pôvodne bol totiž rozpočet na rekonštrukciu amfiteátra stanovený na 568 860 eur. Rača ale v rámci verejného obstarávania nakoniec vysúťažila spomedzi piatich firiem firmu EURO-BUILDING, a.s., ktorá ponúkla rekonštrukciu za 350 962 eur. Račianski poslanci na opravu amfiteátra ešte v decembri 2013 v rámci schvaľovania rozpočtu odhlasovali 230-tisíc eur, neskôr sa im podarilo odhlasovať aj ďalších 49-tisíc eur. Na opravu prispelo aj mesto.

Práce na amfiteátri sú rozdelené do dvoch etáp. V rámci prvej etapy zrekonštruujú hygienické zariadenia, hľadisko a javisko amfiteátra so zázemím, kruhovú plochu na ohnisko a terénne hľadisko a obnovia zeleň. Počas druhej etapy rekonštrukcie plánujú upraviť terén a mestský mobiliár, spevniť plochy, postaviť klub so zázemím, bufet a taktiež obnoviť zeleň.

„Celkovo bude tento priestor moderným kultúrnym stánkom, ktorý si však zachová aj svoju tvár amfiteátra na úpätí lesa. Veríme, že račiansky amfiteáter sa po svojej rekonštrukcii stane obľúbeným miestom nielen pre návštevníkov račianskych hodov a vinobrania, ale že bude vhodným miestom aj pre umelcov a rôznych interpretov na uskutočnenie svojich vystúpení či koncertov,“ uviedla hovorkyňa Rače Eva Miklánková.

Hoci novú tvár amfiteátra predstavia až budúci rok, už tohtoročné septembrové račianske vinobranie si návštevníci podľa Miklánkovej užijú v čiastočne vynovenom amfiteátri v Knižkovej doline.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?