Nákupný Pharos Park pri bratislavskom letisku ožíva

23.7.2014
0
Nákupný pharos park pri bratislavskom letisku ožíva - pharos_vystavba1
Páčil sa vám článok?

Lokalita Pharos Park Bratislava pri letisku M. R. Štefánika a oproti nákupnému centru Avion Shopping Park ožíva. Jeden z európskych lídrov v segmente hobbymarketov nemecká spoločnosť Bauhaus tu začala s výstavbou svojej prvej slovenskej predajne.

Nosný klient zóny vlastní okrem pozemku už aj všetky potrebné povolenia na výstavbu. Základný kameň novej predajne slávnostne poklepali výkonný riaditeľ spoločnosti DEVELOPMENT 4, a.s., Matej Ceconík a zástupca spoločnosti Bauhaus na Slovensku Aleš Pacal. Predajňa Bauhaus vyrastie ako samostatne stojaci big box na časti 50-hektárového územia, kde developerská spoločnosť DEVELOPMENT 4, a. s. dokončila a skolaudovala celú  dopravnú a technickú infraštruktúru.

Zóna Pharos Park má tiež kladné stanovisko posudzovania vplyvov na životné prostredie. "Projekt pokračuje výstavbou vonkajšej dopravnej infraštruktúry, napríklad budovaním pešieho prepojenia z Avionu popod diaľnicu," povedal Matej Ceconík. "Postupujeme rozvážne, po menších krokoch," doplnil.

Po spoločnosti Bauhaus začne s výstavbou nábytkársky obchod Sconto, ktorý vlastní v zóne Pharos  pozemok a taktiež má vydané všetky potrebné povolenia na výstavbu.  Pripojiť by sa mal aj francúzsky predajca športových potrieb Decathlon. "Podľa našich informácii by mali byť prevádzky hotové už na budúci rok," dodal Ceconík.

Na okraji zóny je vybudovaný nový distribučný uzol pre prepravnú spoločnosť DHL. Celkovo na ploche vyše 24 hektárov má vyrásť vyše 240-tisíc m2 predajnej plochy s takmer 2 250 parkovacími miestami. Projekt by mal ponúknuť aj 2-tisíc pracovných miest. Navrhované sú  jedno-, dvoj- a trojpodlažné obchodné prevádzky so samostatnými vstupmi.

Projekt PHAROS PARK BRATISLAVA má ambíciu funkčne doplniť a ešte viac posilniť silnú obchodnú zónu v najnavštevovanejšej lokalite Avion Shopping Center. Výhodou projektu je jeho poloha s dostupnosťou diaľnice D1 smerom do centra Bratislavy, ako aj v smere na Žilinu a východ Slovenska a v smere do Maďarska, Rakúska a Českej republiky.

(dev)

Páčil sa vám článok?