Voľnočasový areál v Lamači má byť drahší, samospráva je zaskočená

21.3.2014
0
Voľnočasový areál v lamači má byť drahší, samospráva je zaskočená - lamac_volnocasovy1
Páčil sa vám článok?

Výstavba voľnočasového areálu pri Základnej škole na Malokarpatskom námestí v Lamači sa predraží o 29 529 eur. Vyžiadajú si to dodatočné zemné práce, ktorých potreba vznikla iba necelý mesiac po začatí výstavby. Oproti pôvodnému projektu bude potrebné zhutniť podložie pod budúcim multifunkčným ihriskom a zbúrať existujúcu tenisovú stenu, ktorá mala byť súčasťou areálu.

Predraženie projektu, ktorý má byť financovaný z eurofondov, zaskočilo miestnych poslancov. Tí žiadajú analýzu zodpovednosti spracovateľov projektu a pýtajú sa, prečo sa neurobila geologická sonda pred nacenením stavebných prác.

Situáciou zostal zaskočený aj starosta Peter Šramko (KDH). „Za to, že spracovali projekt v termíne, sme získali peniaze z eurofondov, no ukazuje sa, že je v niektorých otázkach nedotiahnutý,“ priznal. Prisľúbil, že bude hľadať peniaze na dofinancovanie. Zastaviť projekt nechce, pretože uvedenie do pôvodného stavu by mestskú časť stálo 50-tisíc eur.

Multifunkčný areál s umelým povrchom a osvetlením sa stavia na mieste nevyužitého priestoru vedľa základnej školy. Areál s novými vstupmi a vynoveným chodníkom ponúkne športové možnosti nielen pre mládež, ale aj seniorov. Pôvodná cena 526-tisíc sa v tendri znížila na 367-tisíc eur bez DPH. O ďalšom postupe rozhodne miestne zastupiteľstvo na mimoriadnom rokovaní.

(lam)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?