Na Černockého by mal pribudnúť multifunkčný športový komplex

19.2.2014
0
Na černockého by mal pribudnúť multifunkčný športový komplex - cernockeho1
Páčil sa vám článok?

Po tom, čo na januárovom mestskom zastupiteľstve magistrát zveril mestskej časti Rača aj druhú časť pozemkov pod športovým areálom na Černockého ulici, poverilo v utorok 18. februára 2014 na svojom zasadnutí miestne zastupiteľstvo starostu Rače Petra Pilinského, aby začal rokovania na získanie investora na financovanie a výstavbu viacúčelovej športovej haly.

Areál na Černockého ulici, ktorý je v súčasnosti podľa územného plánu hlavného mesta SR Bratislavy určený na šport, telovýchovu a voľný čas, by sa tak v budúcnosti mohol stať viacúčelovým moderným športovým areálom, ktorý bude k dispozícii tak pre Račanov, ako aj pre obyvateľov z celej Bratislavy a okolia. "Sme otvorení rokovaniam s investormi, ktorí ponúknu svoju predstavu o vybudovaní viacúčelového športového komplexu. V minulosti už bol prejavený záujem o vybudovanie či už tenisovej haly, zimného štadióna alebo krytej plavárne," povedal starosta Rače Peter Pilinský a dodal, že samotná mestská časť Rača sa na vybudovaní a ďalšom prevádzkoví nebude finančne podieľať. "Pôjde o investíciu zo súkromného sektora. Investorovi však ponúkneme dlhodobý výhodný nájom pozemku."

Návrhy od jednotlivých investorov najskôr prerokujú odborné komisie a budú tiež predmetom verejného prerokovania s občanmi. Až potom o všetkom rozhodne miestne zastupiteľstvo. "Verím, že dospejeme k úspešnému koncu v podobe krásneho multifunkčného športového komplexu. Chcel by som, aby aj vďaka novému športovisku mali račianske deti opäť o niečo bližšie k športu. V rámci areálu je aj futbalový štadión, v jeho blízkom okolí sú základné a stredné školy. Okrem toho, celoročná prevádzka nového areálu bude lákadlom pre všetky vekové kategórie. Verím, že do konca apríla budem vedieť zastupiteľstvo informovať o výsledkoch rokovaní s potenciálnymi investormi," dodal Pilinský.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie