Bývalé sýpky v Jarovciach chcú prestavať na kultúrne centrum

7.2.2014
0
Bývalé sýpky v jarovciach chcú prestavať na kultúrne centrum - jarovce1
Páčil sa vám článok?

Bývalé sýpky v Jarovciach chce ich majiteľ prestavať na medzinárodné kultúrne a eventové centrum spojené so štýlovým bývaním. Projekt Design Center Jarovce predložil investor ČAS, a.s., na posúdenie jeho vplyvov na životné prostredie.

Polyfunkčný areál DESIGN CENTER pozostáva z viacerých budov - pôvodných rekonštruovaných a novovybudovaných. Dominantou má byť zrekonštruovaný pôvodný objekt sýpky z druhej polovice minulého storočia. V budove budú kancelárske, tzv. eventové a reštauračné, resp. kaviarenské priestory. Ďalší zrekonštruovaný objekt skladov má fungovať ako hudobný klub s tematicky zameranými programami s vonkajšou terasou.

Objekty pôvodnej ubytovne na južnej hranici pozemku a starej malej vrátnice budú asanované. Nová vrátnica bude vybudovaná pri vstupe od Jantárovej ulice. V novovybudovanom štvorpodlažnom objekte, lemujúcom južnú a východnú hranicu pozemku, budú bývanie, reštauračné a obchodné priestory, priestory pre umelcov a tvorivé dielne či ateliéry s možnosťou vystavenia vyrobených produktov a následným predajom verejnosti. V areáli bude aj budova tanečného divadla s dvomi tréningovými sálami a s možnosťou spojenia do jednej veľkej.

Exteriér areálu bude tvoriť pešia zóna. Parkovacie plochy budú v podzemí. Celkom tu postavia dve garáže pre 199 áut.

Nové objekty majú mať charakter radovej zástavby, v horných podlažiach budú ustúpené s terasami a lodžiami. Tehličková úprava fasád jestvujúcich aj nových objektov sa prispôsobí celkovému industriálnemu výrazu areálu.

Investorom vybudovania Design Centra je spoločnosť ČAS, a.s., od roku 1991 do roku 1994 bola vydavateľom denníka Nový Čas. Jej majiteľmi sú rakúski vydavatelia denníka, ktorí v roku 2004 denník predali nemeckému vydavateľskému domu Ringier Axel Springer.

Celkové náklady na výstavbu Design Centra odhaduje investor na 15,9 milióna eur. S výstavbou plánuje podľa zverejneného zámeru začať ešte v roku 2014, predpokladaným termínom ukončenia stavby je rok 2016.

(ado)
Vizualizácia - ADOM STUDIO


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?