Čunovo zatiaľ rozširovať nebudú

6.2.2014
0
Čunovo zatiaľ rozširovať nebudú - cunovo_pozemky
Páčil sa vám článok?

V rámci tretej etapy zmien územného plánu mesta mali k Čunovu pribudnúť nové plochy určené na výstavbu. Obyvatelia Čunova si však rozšírenie územia pre výstavbu neželajú. Spísali petíciu s 3810 podpismi a docielili, že hranice Čunova sa posúvať nebudú.

„K dnešnému dňu je v katastri Čunova nezastavaných 70 percent pozemkov, ktoré sú podľa platného územného plánu určené na výstavbu,“ povedala starostka Čunova Gabriela Ferenčáková minulý týždeň na mestskom zastupiteľstve. Preto považuje za absurdné Čunovo rozširovať.

V návrhu na zmenu územného plánu sa majú funkcie niektorých lokalít zmeniť z ornej pôdy na nízkopodlažnú zástavbu. Ferenčáková chcela Čunovo z návrhu vypustiť už v júni 2013, poslanci to však neodobrili. Čunovo dalo na podnet od magistrátu spracovať aj urbanistickú štúdiu mestskej časti a miestne zastupiteľstvo schválilo, aby sa obec nerozširovala.

Signatári petície upozornili i na to, že ďalším rozšírením plôch na výstavbu by došlo k neúnosnému nárastu počtu obyvateľov. Problémom by sa tak hneď stala kapacitne nepostačujúca infraštruktúra, absentujúca občianska vybavenosť, nevyhovujúci stav vstupnej komunikácie Petržalská ulica a aj nevybudovaný diaľničný navádzač.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?