Čunovský Danubia Park plánuje investor dokončiť v roku 2017

30.9.2013
0
Čunovský danubia park plánuje investor dokončiť v roku 2017 - danubia_park1
Páčil sa vám článok?

Na budúci rok by sa konečne mala v Čunove začať výstavba športového a rekreačného strediska Danubia Park. Potvrdil to konateľ stavebníka Danubia Invest, a.s., Július Kováčik s tým, že výstavba by mala byť dokončená v roku 2017.

Rozsiahly areál s rozlohou 217 hektárov v okolí vodného diela v Čunove získala na 99 rokov v roku 2005 v medzinárodnej súťaži spoločnosť Danubia Invest a.s. Tá sa zaviazala, že do roku 2012 vybuduje stredisko športu, rekreácie a cestovného ruchu. Neskôr sa termín dokončenia posunul na rok 2014, s výstavbou sa však doteraz nezačalo.

V súčasnosti má investor platné územné rozhodnutie a čaká na stanovisko mesta Bratislava. Projekt, ktorý počíta s vybudovaním viacerých športovísk, umelých vodných plôch a pláže, apartmánov, chatiek a campingu, investor v pondelok predstavil verejnosti. Očakáva, že na budúci rok požiada o stavebné povolenie a ešte v tom istom roku začne aj s výstavbou. Celkové náklady na výstavbu odhaduje na 45 miliónov eur. Z celkovej plochy pokryje Danubia Park 89 hektárov, až na 58% územia zostane zeleň, na 27% budú športové plochy a len 6% bude zastavaných.

V Danubia Parku má byť malý vodný prístav, amfiteáter, autocamping, prírodný aquapark, kajakársky, veslársky a potápačský klub, golfové odpalisko, ihriská na loptové hry, skate park a jazdecký areál. Súčasťou parku má byť aj naučný Dunajský prírodovedný park. Po dokončení plánuje investor posilniť MHD do Čunova a prevádzkovať riečny Dunajbus.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?