V Jarovciach chcú uprostred poľa stavať filmové štúdia

11.6.2013
0
V jarovciach chcú uprostred poľa stavať filmové štúdia - jarovce1
Páčil sa vám článok?

Uprostred poľa medzi diaľnicou D4 a starou cestou z Jaroviec do Kittse plánuje spoločnosť Solid Enterprise, s.r.o., postaviť štúdiá pre filmovú a televíznu tvorbu. V súčasnosti sa posudzuje vplyv zámeru na životné prostredie.

Investor plánuje výstavbu v máji 2014, prevádzka by sa mala spustiť v septembri 2016. Náklady na výstavbu sa odhadujú na 60 miliónov eur.

V areáli s rozlohou vyše 64-tisíc štvorcových metrov sú naplánované tri haly filmových a televíznych štúdií, ktoré sa dajú deliť na polovicu, a tri ďalšie objekty pre výrobu a sklad kulís, kostymérske dielne, datacentrum a kinosála pre 500 divákov. Parkoviská budú mať kapacitu 321 áut a 34 kamiónov. Zamestnaných tu má byť 238 ľudí.

Areál v Jarovciach má slúžiť aj na organizovanie kongresov a eventov. V druhej fáze má projekt pokračovať výstavbou relaxačno-kreatívného centra a školy zameranej na špeciálne vizuálne efekty, kde budú vyučovať odborníci zo zahraničia. Jednou z výhod projektu má byť poloha. Je pri diaľnici do Rakúska, Maďarska a Česka, blízko Viedne a viedenského letiska.

(brn)
Vizualizácia - Solid Enterprise


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?