Bory rozšíril Hornbach, pribudne aj Decathlon a Merkury Market

2.5.2013
0
Bory rozšíril hornbach, pribudne aj decathlon a merkury market - hornbach1
Páčil sa vám článok?

V severozápadnej časti Bratislavy v oblasti Bory pribudlo k predajni Metro Cash&Carry a čerpacej stanici Shell stavebné a záhradné centrum Hornbach. Ide o druhú predajňu tohto nemeckého stavebného koncernu v Bratislave.

Na predajnej ploche 20-tisíc štvorcových metrov ponúka Hornbach okrem iného moderné kúpeľňové centrum, kuchynské centrum, špeciálne železiarstvo a centrum farieb s najmodernejšou miešačkou farieb v Európe. Nemecký rodinný podnik investoval do druhej bratislavskej predajne 25 miliónov eur a vytvoril tu 129 pracovných miest. Zákazníkom je k dispozícii do 500 parkovacích miest, súčasťou centra so stavebnými materiálmi je aj koncept Drive In, kde možno s autom prísť až k regálom s tovarom.

Druhú bratislavskú predajňu Hornbach otvorili 24. apríla 2013 - po deviatich rokoch od otvorenia prvej. Tretiu predajňu v meste nateraz nemecká spoločnosť neplánuje. Ani v Petržalke, kde nie je žiadne stavebné a záhradné centrum. „Týmito dvoma predajňami máme pokryté hlavné ťahy v Bratislave. V Petržalke zatiaľ nemáme v pláne stavať tretiu predajňu, potom by sme sa totiž museli orientovať aj na Rakúsko,“ uviedol Christian Reiter, ktorý má na starosti expanziu spoločnosti do strednej a východnej Európy. Spolieha sa, že Petržalčania si nájdu cestu na Bory alebo na Galvaniho ulicu, kde je prvý Hornbach v Bratislave.

V oblasti Bory sa plánuje aj ďalšia výstavba - spoločnosť Penta Investments, ktorá je developerom projektu, ohlásila výstavbu predajne nábytku Merkury Market a najväčšieho európskeho predajcu športových potrieb Decathlon. Obaja investori sú vo fáze prípravy a získavania povolení. „Hneď, ako ich budú mať, začnú stavať,“ uviedla Lea Krčmáriková z Penta Investments.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?