Lamač neverí investorovi, ktorý chce stavať cyklistický štadión

19.12.2012
0
Lamač neverí investorovi, ktorý chce stavať cyklistický štadión - Stadion lamac1
Páčil sa vám článok?

Lamačská samospráva necháva rozhodnutie o odobrení výstavby cyklistickej haly v Lamači na magistráte. Na žiadosť hlavného mesta o stanovisko, či je výstavba v súlade so záujmom mestskej časti, lamačské zastupiteľstvo odpovedalo tým, že žiadosť zobralo na vedomie.

Starosta Lamača Peter Šramko tvrdí, že komunálny záujem Lamač už vyjadril, stále však nemá odpoveď na otázku, či má investor peniaze na realizáciu stavby.

Bratislavský magistrát v júli 2011 vydal nesúhlas s investičným zámerom výstavby cyklistického štadióna z dôvodu nesúladu s územným plánom hlavného mesta. Spoločnosť Wynn s. r. o. ako investor a stavebník v auguste tohto roku predložila mestu prepracovaný návrh a požiadala o stanovisko magistrátu v rámci konania o umiestnení stavby. Podľa nového návrhu by mala byť multifunkčná športová hala oproti pôvodným plánom pootočená a zapustená do zeme. Nový návrh magistrát vyhodnotil ako návrh v súlade s územným plánom, pred vydaním záväzného stanoviska však požiadal o stanovisko mestskú časť. Opýtal sa jej, či je investičný zámer v súlade s komunálnym záujmom mestskej časti.

"Komunálny záujem už bol deklarovaný podpísaním zmluvy a keďže som túto zmluvu zdedil, nemôžem ju len tak jednoducho zrušiť," uviedol starosta Lamača Šramko. Lamačskú samosprávu však trápi, že investor mestskú časť doteraz nepresvedčil, že má peniaze na výstavbu haly. A to je pre Lamač jadro problému aj v súčasnosti. "Ak mesto rozhodne, že nový návrh je v súlade s územným plánom, čaká nás dodatok zmluvy, že súhlasíme s novou polohou haly, ale zároveň budeme požadovať, aby nám investor vydeklaroval finančné prostriedky na realizáciu," povedal TASR Šramko.

Dodal, že má obavy z toho, aby investor iba nevykopal jamu a neodišiel. "Ak by sa to stalo, tak by Lamačania mňa a aj poslancov zrejme v tej jame zasypali," uzavrel polovážne Šramko.

(TASR)

Páčil sa vám článok?