Jarovčania rozhodnú, čo postavia na mieste zbúranej školy

5.9.2012
0
Jarovčania rozhodnú, čo postavia na mieste zbúranej školy - Mandlova1
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Jarovce stále nevedia, akú budovu postavia na Mandľovej ulici, na mieste, kde kedysi stála škola. Tento mesiac by mali miestni poslanci s architektom hovoriť o dvoch alternatívach. Svoje názory na každú z nich môžu na miestny úrad posielať aj samotní Jarovčania.

Po zbúraní školy ostalo v obci prázdne nevyužité miesto. Plochu s veľkosťou viac ako 1000 metrov štvorcových chce preto samospráva využiť. Slúžiť by mohla na kultúrne podujatia, prípadne ako miestne trhovisko. Architekt pripravil mestskej časti štúdiu. Na výber majú dnes v Jarovciach dva typy budov.

"Prvá je prízemná so sedlovou strechou, tú chcú poslanci. Je v nich určitá nostalgia a chcú, aby budova vyzerala ako pôvodná," vysvetlil pre TASR starosta Pavel Škodler. Druhá je modernejšia, má prízemie a prvé poschodie a je v nej teda viac priestoru. V obidvoch prípadoch bude slúžiť na rovnaký účel. "Bolo by to viacúčelové zariadenie. Vznikol by priestor pre knižnicu či napríklad akýsi chorvátsky klub a v átriu by sme usporadúvali podujatia, ktoré dnes robíme pred kultúrnym domom," pokračoval starosta.

Nové átrium by mohlo vyriešiť aj iný problém v mestskej časti. Pred miestnym úradom vedľa frekventovanej cesty funguje improvizované trhovisko. Novou budovou by tak mestská časť zvýšila bezpečnosť, trhovisko by sa presunulo tam.

Koľko bude výstavba budovy stáť, mestská časť ešte nevie. Po štúdii urobia projekt. "Z vlastných zdrojov by sme to ale sotva zaplatili," dodal Škodler.

Ak sa chcú Jarovčania k niektorej z alternatív vyjadriť, môžu poslať svoje stanovisko s výberom jednej z nich alebo s návrhom funkčného využitia objektu. Písať môžu na Miestny úrad v Jarovciach alebo elektronicky na adresu info@jarovce.sk.

(TASR)

Páčil sa vám článok?