Petržalčania idú stavať verejnú plaváreň

18.4.2012
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská samospráva chce postaviť verejnú plaváreň. Stáť by mala 1,5 milióna eur, pričom 500-tisíc chcú Petržalčania použiť z predaja akcií mestskej časti v Dexia Banke (Prima Banke). Zvyšný milión eur chcú čerpať z úveru.

Podľa materiálu, ktorý pripravila pracovná skupina zložená zo starostu a poslancov miestneho zastupiteľstva, najvhodnejšou lokalitou na výstavbu verejnej krytej plavárne je areál výstaviska Incheba. Spomedzi desiatich vytypovaných lokalít vyšla ako najvhodnejšia Incheba, ako druhý najvhodnejší bol vyhodnotený pozemok za budovou Technopolu. Incheba však ponúka prenájom pozemku na 30 rokov za symbolickú cenu 1 euro ročne. Východou Incheby je tiež výborná dostupnosť a možnosť parkovania v areáli výstaviska.

Pre objekt plavárne sa ráta s plochou 950 štvorcových metrov. Samotný bazén má mať dĺžku 25 metrov a šírku približne 12 metrov, aby v ňom mohlo byť 5-6 plaveckých dráh. Celkový objem vody v bazéne je projektovaný na 857 kubických metrov.

V objekte sa okrem bazéna a vybavenosti patriacej k bazénu počíta aj s reštauráciou, wellnessom a posilňovňou. Pre objekt je navrhnutých 27 nových parkovacích státí. S ukončením výstavby sa uvažuje v tomto roku, najneskôr však v prvej polovici roka 2013.

Petržalská miestna rada odporučila zámer výstavby plavárne schváliť, petržalskí poslanci o ňom mali rozhodnúť v utorok 17. apríla 2012 na zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

(pol)

Páčil sa vám článok?