Prešovský investor pripravuje na Bielom kríži ďalšiu bytovku

8.3.2012
0
Prešovský investor pripravuje na bielom kríži ďalšiu bytovku - Bielykriz1
Páčil sa vám článok?

Na Bielom kríži má pribudnúť ďalšia päťposchodová bytovka. Investorom je opäť prešovská firma MPV Develop, s.r.o., ktorá tu výstavbou bytového domu Vinice vyvolala pred štyrmi rokmi protesty občanov. Najnovšie tu plánuje postaviť dva bloky bytového domu Biely kríž.

Podľa zámeru, ktorý investor predložil v zmysle zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, by chcel s výstavbou začať ešte tento rok na jar. Termín dokončenia odhadol na leto 2013. Bytovka Biely kríž má byť druhou etapou už skolaudovaného bytového domu Vinice, v ktorom sú dve desiatky bytov. Nová bytovka má mať dva bloky a spolu 85 bytov. Má vyrásť na mieste jednopodlažného a troch dvojpodlažných pavilónov bývalej materskej školy a niekoľkých garáží. Pozemok sa čiastočne nachádza v ochrannom pásme železníc. Búracie povolenie investor získal vlani na jeseň, s búraním chce začať čo najskôr.

Prvý blok má mať 5 nadzemných podlaží, z toho dve uskočené. Druhý blok má byť osempodlažný s posledným uskočeným podlažím. Oba bloky majú byť prepojené suterénnymi garážami. Okrem bytov by tu malo pribudnúť 108 parkovacích miest, z toho 64 v garáži a 44 pred budovami. Byty by mali byť dvojizbové a menšie trojizbové. V poslednom uskočenom podlaží každej bytovky sú naplánované byty vyššieho štandardu s terasami. Predpokladané náklady odhadol investor na 7,5 milióna eur.

(pol)
VIZUALIZÁCIA - MPV Develop

Páčil sa vám článok?