Výstavba Danubia Parku v Čunove by sa mala začať golfovým ihriskom

30.1.2012
0
Výstavba danubia parku v čunove by sa mala začať golfovým ihriskom - Danubia park1
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Danubia Invest, a.s., ktorá už niekoľko rokov plánuje výstavbu športovo-rekreačného areálu Danubia Park pri Hrušovskej zdrži, predložila príslušným orgánom na posúdenie zámer na golfové ihrisko. To by malo vyrásť medzi priesakovým kanálom a vodnou zdržou.

Golfové ihrisko s 18 jamkami by malo byť na ploche 72 hektároch, náklady na jeho výstavbu sa odhadujú na 3,5 milióna eur a s dokončením sa počíta v roku 2013. Ihrisko by malo byť prvou časťou športovo-rekreačného areálu, ktorý tu už niekoľko rokov sľubuje Danubia Invest, a.s. Tá tu má od štátneho podniku Vodohospodárska výstavba na 99 rokov prenajatých 217 hektárov pozemkov, ktoré získala v roku 2004 vo verejnej súťaži na výber investora parku.

Areál je rozdelený na viacero zón. Na pravom brehu zdrže má byť golfové ihrisko a iné športové plochy. V rekreačnej časti sa budú nachádzať ubytovacie zariadenia s apartmánovými domami, bungalovmi a hotelom. Vyrastie tu športové centrum pre profesionálnych i rekreačných športovcov, počíta sa aj s aquaparkom, wellness centrom, detskými ihriskami, adrenalínovými atrakciami, kempingom a táboriskami.

(brn)
VIZUALIZÁCIA - Danubia Invest

Páčil sa vám článok?