Prví obyvatelia sa do Slnečníc nasťahujú o rok

21.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Primárna infraštruktúra obytnej zóny Slnečnice, ktorá je prvou etapou novej bratislavskej štvrti Južné mesto, je vybudovaná a skolaudovaná. Na juhu Bratislavy v blízkosti Petržalky je momentálne rozostavaných zhruba 30 rodinných domov z celkového počtu 70. Developérska spoločnosť Cresco Group ich plánuje dokončiť koncom tohto roka.

"Kolaudovať ich budeme naraz približne v decembri 2012," povedala pre TASR marketingová a obchodná manažérka Cresco Group Linda Prelovská.

V rovnakom termíne by sa mali kolaudovať aj bytové domy, ktoré prinesú 192 jedno- až päťizbových bytov. Hlavný dodávateľ stavebných prác pre bytové domy spoločnosť Chemkostav práve dokončuje ich hrubú stavbu. "Prebieha výber štandardných a nadštandardných materiálov, ktorý bude zhruba do mesiaca ukončený," informovala Prelovská.

Ako dodala, prví obyvatelia sa do Slnečníc budú môcť nasťahovať zhruba v januári 2013. "Infraštruktúra je skolaudovaná, v objekte bude športovisko aj detské ihrisko, čo sa týka občianskej vybavenosti, zatiaľ je zazmluvnená zubná klinika, rokujeme s potravinami, kaviarňou, ale ešte je predčasné hovoriť o konkrétnych prevádzkach," uviedla Prelovská.

Cresco Group dosiaľ predalo 40 % z celkového počtu plánovaných domov a bytov. V rámci maloobchodných priestorov, ktoré sú takisto súčasťou projektu, sa už predalo zhruba 30 %. Súčasná cena za 1 m2 bytovej plochy je približne na úrovni 1450 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Celková investícia do projektu Slnečnice predstavuje zhruba 27 miliónov eur. Financujúcou bankou v rámci bytovej časti obytnej štvrte je spoločnosť Tatra banka. Do časti s rodinnými domami finančne vstúpila rakúska spoločnosť Bank Burgenland.

(TASR)

Páčil sa vám článok?