Chystá sa obnova areálu nefunkčného kúpaliska na Železnej studienke

17.12.2011
0
Chystá sa obnova areálu nefunkčného kúpaliska na železnej studienke - Kupalisko1
Páčil sa vám článok?

Na Železnej studničke sa už niekoľko rokov chystá revitalizácia areálu nefunkčného kúpaliska neďaleko bývalého Štátneho sanatória, ktorému sa ľudovo hovorilo Čatlošova vila. Prevádzka kúpaliska bola ukončená v roku 1997.

Projekt predložila spoločnosť Fibinger Architects, s.r.o., s tým, že užívateľom má byť spoločnosť Železná studienka, a.s., za ktorou je finančná skupina Arca Capital Slovakia. Pred rokom ho skupina prezentovala ako Vydrica Baths a malo ísť o vybudovanie a revitalizáciu rekreačnej zóny s atrakciami a výletnou reštauráciou. Teraz sa to prezentuje ako revitalizácia nefunkčného kúpaliska s cieľom vybudovať kvalitné mestské kúpalisko pre Bratislavčanov v podobe prírodného areálu s celodennými aktivitami v letnej sezóne, ako sú lanové lezecké steny, skauting, plážový volejbal, preliezačky, náučné chodníky, posiedky, ohniská a vodné atrakcie.

Projekt počíta s dvoma variantmi - prvý predpokladá štyri bazény s celkovou vodnou plochou 434 štvorcových metrov, druhý počíta so šiestimi bazénmi s plochou 638 štvorcových metrov, pričom navyše má byť bazén s atrakciami a bazén s divokou vodou.

Kúpalisko má mať kapacitu 150 osôb s tým, že sa tu počíta s dlhodobým státím 75 áut návštevníkov kúpaliska. Bazény majú byť napájané na existujúci vodojem v areály kúpaliska, po sezóne sa má voda vypustiť do potoka Vydrica. So začiatkom revitalizácie sa počíta v apríli 2014, trvať by mala 12 mesiacov.

K projektu Revitalizácie kúpaliska Železná studienka sa môže bratislavská verejnosť vyjadriť v rámci posudzovania vplyvov na životné prostredie, o ktorom rozhodol obvodný úrad životného prostredia. Dokumentácia je prístupná verejnosti na miestnom úrade mestskej časti Nové Mesto a na magistráte mesta Bratislava.

(pol)
VIZUALIZÁCIA - Fibinger Architects

Páčil sa vám článok?