Obytný súbor Jarovce - Dvor sa mení

17.12.2011
0
Obytný súbor jarovce - dvor sa mení - Jarovce1
Páčil sa vám článok?

V prípade projektu obytného súboru Jarovce - Dvor - juhozápad sa zmenil nielen investor, ale aj plánovaný počet bytov, rodinných domov a parkovacích miest. Ambíciou projektu zostáva prepojenie starej zástavby Jaroviec s novovznikajúcou zástavbou bytových a rodinných domov na okraji obce.

Susedné pozemky sú z južnej a z východnej strany zastavané samostatne stojacimi rodinnými domami. Na severnej strane stavenisko susedí s dvorom bývalého poľnohospodárskeho družstva a s pozemkom pre plánovanú výstavbu rodinných domov Jarovce - Dvor spoločnosti Reo Jantar.

Zo strany Jantárovej cesty majú vyrásť dva sekciové bytové domy, pričom plánovaný počet bytov tu klesol zo 149 na 134. Pôjde o jedno- až štvorizbové byty. Znížil sa aj počet rodinných domov z 28 na 24. Naopak zvýšil sa počet parkovacích miest z pôvodných 275 na 388, pričom 239 má byť v podzemnej hromadnej garáži. Celkovo by malo v novom obytnom súbore bývať podľa projektu 616 obyvateľov, z toho 255 v rodinných domoch a 361 v bytoch.

Pôvodne mala obytný súbor Jarovce - Dvor začať stavať ešte vlani bratislavská spoločnosť CENPEX, s.r.o., podľa nového projektu sa s výstavbou začne najskôr v júni 2013, investorom však bude spoločnosť Jarovce Investment, s.r.o., ktorá je vlastníkom pozemkov. Výstavba má trvať 24 mesiacov.

(brn)

Páčil sa vám článok?