Petržalské Tesco Extra na Panónskej sa má rozširovať o nákupnú galériu

15.12.2011
0
Petržalské tesco extra na panónskej sa má rozširovať o nákupnú galériu - Tesco2
Páčil sa vám článok?

Na budúci rok, najneskôr však v roku 2013, plánuje spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., rozšíriť hypermarket TESCO Extra na Panónskej ceste o nákupnú galériu a objekt reštaurácie rýchleho občerstvenia typu drive in.

Nákupná galéria má vzniknúť zo strany Budatínskej ulice na mieste parkoviska pred hypermarketom, nová samostatne stojaca gastrojednotka na trávnatej ploche na rohu Budatínskej ulice a komunikácie, ktorá ju spája s Panónskou cestou. V novej nákupnej galérii má byť 48 prevádzok, celkový počet parkovacích miest sa zníži zo súčasných 1216 na 1065, z toho 905 je existujúcich a 160 nových pribudne pri výjazde na Panónsku cestu po pravej strane na mieste, kde je v súčasnosti trávnatá plocha.

Ako sa uvádza v zámere investora, nová nákupná galéria sa architektonicky a esteticky prepojí so susedným objektom hypermarketu, začlení sa do nákupnej zóny a rozšíri ponuku služieb pre obyvateľov danej lokality. V rámci terénnych úprav má dôjsť k presadeniu 40 stromov, žiadna drevina nemá byť vyrúbaná. Zámer počíta aj s nulovým variantom, to znamená, že galéria sa nepostaví a všetko zostane po starom.

S výstavbou sa má podľa zámeru začať v roku 2012, resp. v roku 2013, predpokladaný čas dokončenia výstavby je rok 2014. Celkové náklady sa odhadujú na 10 miliónov eur.

(pol)
VIZUALIZÁCIA - Tesco Stores SR
Páčil sa vám článok?