V Jarovciach pribudli nové ulice aj byty

8.12.2011
0
V jarovciach pribudli nové ulice aj byty - Jantar1
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Jarovce bol skolaudovaný obytný komplex Jantár na nových uliciach Smaragdová, Zafírová, Opálová a Diamantová. Okrem 52 nových bytov tu pribudnú aj priestory pre obchody a služby.

Mestská časť sa tak rozrastá o nové ulice a získava novú vstupnú bránu s malým námestím a obchodmi v parteri troch obytných budov. Pôvodne neudržiavané územie pri vstupe do obce sa zmenilo na upravenú obytnú plochu s novými bytmi, ulicami, námestím, obchodnými priestormi, ďalším vonkajším parkovaním, detským ihriskom a parkovou úpravou s automatickým zavlažovacím systémom.

Obytná plocha novopostavených bytov sa pohybuje od 52 do 94 štvorcových metrov, pričom ide dvoj-, troj- i štvorizbové byty. Obytný projekt Jantár v Jarovciach je, čo sa týka počtu bytov, komornejší, no na rozlohe 4,9 hektára prináša okrem bytov a obchodných priestorov aj pozemky na výstavbu rodinných domov. Prvé z nich majú byť dokončené a skolaudované už na jar budúceho roku.

Celkovo výstavba obytného súboru a inžinierskych sietí pre pozemky predstavuje 13,7 milióna eur. Investorom bola spoločnosť REO Jantár, s.r.o., ktorého väčšinovým vlastníkom je nórsky investičný fond Realkapital Partners. Generálnym dodávateľom výstavby bola Skanska SK.

(brn)

Páčil sa vám článok?