Výstavba Bory Mall sa zatiaľ posunula

23.11.2011
0
Výstavba bory mall sa posunula - Bory5
Páčil sa vám článok?

Výstavba obchodno-zábavného centra Bory Mall na hranici mestských častí Lamač a Devínska Nová Ves je dočasne posunutá. Potvrdili to predstavitelia investora - spoločnosti Penta Investments s tým, že dôvodom na posunutie začiatku stavania je zlá situácia a nestabilita na slovenskom a európskom trhu.

Investor plánoval začať s výstavbou obchodno-zábavného centra Bory Mall v hodnote 200 miliónov eur na jeseň tohto roku, rozhodol sa však termín začatia výstavby posunúť. Naďalej však pokračujú práce na príprave územia a rokovania s budúcimi nájomcami.

Obchodno-zábavné centrum Bory má k dnešnému dňu zazmluvnených viac ako 40 percent priestorov a tesne pred podpisom sú aj zmluvy s ďalšími nájomníkmi. Investor len v tomto roku do výstavby infraštruktúry investoval 10 miliónov eur. Momentálne tu stavia dve okružné križovatky, ktoré by mali byť dokončené do konca roka.

Vo fáze stavebného povolenia je ďalšia prevádzka budúceho centra - predajňa Hornbach, ktorá bude otvorená v budúcom roku. V rovnakom čase bude otvorená aj čerpacia stanica Shell. Celkovo v tejto časti projektu má byť postavených 25 veľkokapacitných predajní.

Polyfunkčné centrum Bory má byť novou bratislavskou štvrťou v severozápadnej časti mesta na území ohraničenom diaľnicou a cestou do Devínskej Novej Vsi. Na rozlohe zhruba 220 hektárov má vzniknúť multifunkčný komplex s rozsiahlou nákupnou zónou, administratívou a s bývaním.

(brn)
FOTO - Anna Soniková
Páčil sa vám článok?