V rámci projektu Karloveské rameno má vzniknúť pontónové kúpalisko

29.4.2011
0
V rámci projektu karloveské rameno má vzniknúť pontónové kúpalisko - Promenada1
Páčil sa vám článok?

V rámci projektu Karloveského ramena pripravuje investor novinky týkajúce sa častí oddychovej zóny bezprostredne pri dunajskom ramene a na ňom. Samostná výstavba tretej novej budovy by sa mala začať na jeseň 2011, práce majú trvať asi dvadsať mesiacov.

Novinkou zámeru je zriadenie tzv. pontónového kúpaliska, podobného tomu, aké je vo Viedni alebo v Hamburgu. Ďalšou novinkou je aj park aktivít. Ide napríklad o inštaláciu outdoorových fitnes prvkov, zriadenie detského ihriska, petangu, pribudnúť má miesto na piknik, stolný tenis a detská lezecká stena.

Celý park s týmito aktivitami bude podľa investora verejne prístupný Karlovešťanom. Na úpravy a vysadenia novej zelene sa plánuje použiť približne 100 000 eur, náklady na tzv. Activity park a unikátne pontónové kúpalisko sa odhadujú na 130 000 a celková verejnoprospešná investícia bude asi 250-tisíc eur. Súčasťou dokončeného komplexu Karloveské rameno bude predĺžená promenáda, ubytovacie zariadenie pre športovcov, obchody, informačná kancelária voľného času. Ďalej tu pribudnú apartmány, požičovňa lodiek pre verejnosť či fitnes centrum.

Proti výstavbe osemposchodového objektu v rámci výstavby Karloveského ramena, ale aj proti zneprístupneniu územia zátoky verejnosti a utlmeniu rozvoja športu protestujú obyvatelia v petícii, ktprú podpísalo asi 5000 obyvateľov.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - J&T Real Estate

Páčil sa vám článok?