Proti výstavbe pri lodenici je už 5000 ľudí

7.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Druhú časť petície na zastavenie výstavby v Karloveskom ramene odovzdali aktivisti na Miestnom úrade v Karlovej Vsi. Druhú časť petície podpísalo 2731 občanov a celkove už 5000 Bratislavčanov.

Miestny úrad v Karlovej Vsi sa k petícii vyjadrí v zákonnej lehote. Podľa prednostu úradu Rastislava Velčeka stojí miestna samospráva na strane občanov, zároveň však musí rešpektovať zákon. Petíciu podpísali aj primátor a starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková.

Podľa aktivistov chce spoločnosť J&T Real Estate v ramene, blízko lodenice, postaviť osemposchodovú budovu, čím by vraj došlo k obmedzeniu rozvoja športových aktivít a prístupu občanov k ramenu Dunaja. Výstavba by bola rovnako aj prekážkou k cyklistickej trase a novej promenáde, skomplikovala by sa doprava pri Riviére a zároveň by si vyžiada aj výrub stromov. Aktivisti preto žiadajú primátora, starostku a mestských poslancov, aby podnikli kroky proti výrubu v lokalite a zabránili výstavbe ďalšieho osemposchodového domu v Karloveskej zátoke.

K výstavbe v Karloveskom ramene vydalo súhlasné záväzné stanovisko mesto ešte v minulom volebnom období. Hovorca primátora Ľubomír Andrassy uviedol, že stanovisko je zjavne v rozpore s územným plánom mesta, preto sa dá predpokladať, že ho súčasný primátor zmení.

(sita, rob)

Páčil sa vám článok?