Mestská časť heliport na hoteli nepovolí

6.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Heliport nebude súčasťou kolaudácie hotela pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Na dnešnom brífingu to uviedol starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý.

„V prípade, že bude hotel skolaudovaný tento mesiac, tak súčasťou kolaudačného rozhodnutia nebude heliport," povedal starosta Kusý s tým, že aj keby investor neskôr o konanie vo veci heliportu požiadal, mestská časť vydá záporné stanovisko. Uviedol to po dnešnej obhliadne miesta priamo na budove hotela. Prizvaný bol aj Letecký úrad SR, iba ten totiž môže heliport povoliť. Letecký úrad podľa Kusého nenašiel žiaden dôvod, prečo by mal o heliporte hovoriť, keďže „to, čo tam teraz je, povedzme kvázi heliport, nespĺňa technické predpoklady na to, aby tam mohli helikoptéry pristávať," dodal Kusý.

Ako uviedol starosta Kusý, investor Tehelné pole a.s. už dostal od novomestského stavebného úradu pokutu za začatie stavby hotela bez stavebného povolenia. Zatiaľ zaplatil sumu 10-tisíc eur, ostáva mu ešte vyplatiť čiastku 20-tisíc eur.

Podľa starostu je lokalita zimného štadióna už dnes zaťažená dopravou a hlukom. Chcieť od obyvateľov, aby znášali všetok ten hluk, ktorý by so sebou priniesol heliport, je už podľa Kusého priveľa.

(sita)

Páčil sa vám článok?