Slnečný vrch II prinesie aj služby a obchody

26.2.2011
0
Slnečný vrch ii prinesie aj služby a obchody - Slnecny vrch21
Páčil sa vám článok?

Nový obytný súbor ponúkajúci bývanie, ale aj obchody a služby, má vzniknúť v Devínskej Novej Vsi na Ulici J. Jonáša pod názvom Slnečný vrch II. Investor chce začať stavať v marci 2012, dokončiť ho plánuje koncom roka 2015.

Ide o druhú etapu zámeru zástavby Devínskej Novej Vsi v časti Východ. Výstavba bude rozdelená do dvoch etáp. V prvej má vzniknúť päť polyfunkčných bytových domov, v druhej skupina rodinných domov. Bytové domy majú mať šesť nadzemných podlaží, niektoré s ustúpeným piatym či siedmym. Rodinné domy majú byť štyri a do výšky dvoch poschodí.

Každý z obytných domov má mať dve podzemné podlažia určené pre garáže. Na prvom poschodí budú mať miesto služby a obchody, spolu desať prenajímateľných priestorov. Na ostatných poschodiach bude 201 bytov a 138 apartmánov. V podzemných garážach bude miesto pre 297 áut, na povrchu je navrhnutých 218 parkovacích miest.

V okolí objektov sľubuje investor zasadiť zeleň, vrátane strešnej zelene. Parcely určené na výstavbu sú súčasťou návrhu Urbanistickej štúdie zóny Východ. Predpokladané náklady na stavbu sú 31,76 milióna eur.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - Ned Ateliér

Páčil sa vám článok?