Petržalka musí vybrať dodávateľa pre atletickú dráhu

7.1.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka bude musieť vybrať nového dodávateľa na vybudovanie atletickej dráhy v športovom areáli pri Základnej škole na Budatínskej ulici. Bývalé vedenie mestskej časti síce dodávateľa cez výberové konanie vybralo, pri podpisovaní zmluvy sa však zainteresované strany nedohodli na splátkovom kalendári.

Bežecká dráha bola rozpočtovaná na 15-tisíc eur, dodávateľ stavebných prác požadoval zaplatenie 70-percent z ceny vopred. To však bolo podľa miestneho úradu nad rámec súťažných podmienok a pravidiel, ktoré uplatňuje mestská časť pri takýchto investičných projektoch. Vybraný dodávateľ z toho dôvodu nepristúpil k zmluve, preto bude na novom vedení úradu, aby vypísalo novú súťaž. 

Okrem tejto súťaže by sa mali vyhlásiť aj ďalšie nové obchodné súťaže na dodávateľov prác. V tomto roku sa totiž počíta s ukončením revitalizácie areálu. V súčasností je plne funkčné futbalové ihrisko s lavičkami a zvýšeným oplotením areálu.

Začiatok projektu revitalizácie školského areálu spadá do rokov 2005 - 2006. Dvaja developeri sa rozhodli dať petržalskej samospráve finančný dar ako refundáciu za zabratý futbalový štadión Artmedie Petržalka a areál bývalej Matadorky, kde sa plánuje nová výstavba. 

Pre projekt mestská časť vybrala Základnú školu na Budatínskej, argumentom bola dobrá poloha, veľký areál a väčšie športové zázemie školy. Každá zo spoločností prisľúbila financovať revitalizáciu školského areálu do výšky 331 939 eur, teda spolu 663 878 eur. Jedna z dvoch spoločností však nie je schopná svoj záväzok splniť. Mestská časť preto ešte vlani v novembri rokovala s novým vlastníkom Vienna Gate a informovala ho, že trvá na splnení záväzku. Úrad nepodniká žiadne kroky, ktoré by smerovali k súdnemu riešeniu situácie, lebo očakáva obojstrannú dohodu.

(sita)

Páčil sa vám článok?