Pri Račianskej ulici vyrastie Reding II

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Račianskej ulici medzi Bielym krížom a Krasňanmi, presnejšie medzi areálmi AB Kozmetika a vozovňou Dopravného podniku Bratislava, začnú v budúcom roku stavať administratívne centrum Reding II.

Nové administratívne centrum bude pozostávať z dvoch deväťpodlažných budov, osadených kolmo na Račiansku ulicu rovnobežne s už existujúcim objektom Reding, a dvojpodlažnej budovy garáží, spájajúcej oba objekty do jedného kompaktného celku. Na prvom nadzemnom podlaží sú okrem vstupných priestorov navrhnuté aj priestory pre návštevy, na druhom nadzemnom podlaží sú rokovacie miestnosti a kancelárske priestory. Na vyšších podlažiach budú kancelárie. Zvolené dispozičné riešenie umožňuje vytvoriť jednak klasickú chodbovú administratívnu dispozíciu, jednak veľkopriestorové kancelárie na šírku celého traktu. O rozmeroch nového administratívneho centra veľa napovedia údaje že v budovách by mohlo pracovať 415 pracovníkov a objekt ponúkne takmer 15-tisíc štvorcových metrov úžitkovej plochy. Garáž má mať jedno podzemné a dve nadzemné podlažia, parkovacie státia by mali byť aj na streche objektu. V garáži má byť k dispozícii 247 parkovacích státí, na troch povrchových parkoviskách sa ráta so 16 miestami. Vzhľadom na svoju polohu priamo pri Račianskej ulici bude mať nové administratívne centrum dobré dopravné napojenie.

Podľa našich informácií je už na stavbu administratívneho centra Reding II vydané právoplatné územné rozhodnutie, v súčasnosti sa spracováva dokumentácia pre stavebné povolenie. Začiatok výstavby sa predpokladá v marci budúceho roku, jej ukončenie koncom roku 2008. Predpokladané rozpočtové náklady na výstavbu sa pohybujú v rozpätí 600 až 700 miliónov korún. Výhradným investorom a developerom projektu je spoločnosť Reding, ktorá je aj vlastníkom pozemku.

Páčil sa vám článok?