Rekonštrukcia zimného štadióna pokračuje

17.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

O schválení ďalších peňazí na rekonštrukciu Zimného štadióna Ondreja Nepelu mestskými poslancami, ale aj o neschválení dofinancovania okolitých cestných komunikácií sme sa pozhovárali s riaditeľkou Generálneho investora Bratislavy Jarmilou TVRDOU.

- V piatok 17. decembra 2010 máme koncový dátum na ukončenie prác na komunikácie v okolí zimného štadióna a zrejme ich nebudeme mať z čoho zaplatiť. Pokúsime sa však predložiť ich dofinancovanie už do nového mestského zastupiteľstva. Mestom sme mali na to schválené 4 milióny eur, dostali sme však len 1,6 milióna, takže tam zostali neuhradené faktúry.

Ako vnímate schválenie sumy 14,3 milióna na dokončenie obnovy zimného štadióna?

- Ako výsledok ťažkého boja. Znamená to, že rekonštrukcia Zimného štadióna O. Nepelu bude pokračovať a takisto aj výstavba komunikácií.

Kde sa pri nedostatku financií na dostavbu štadióna prejavil najväčší problém?

- Nepredpokladalo sa, že mesto bude tento rok financovať rekonštrukciu zimného štadióna, plánovalo sa, že ju dofinancuje v roku 2011. Z roku 2009 nám zostalo 4,9 milióna eur, ktoré sme preinvestovali začiatkom tohto roka. Zároveň sme mali 5 milión eur na DPH, o ktoré sme však prišli kvôli septembrovým úpravám v rozpočte. Navyše sme prišli o peniaze na vnútorné vybavenie objektov štadióna. Aj preto sa chýbajúce financie zahrnuli do rozpočtu hlavného mesta v ďalších rokoch.

Definitívne to znamená, že hokejové majstrovstvá sveta v roku 2011 nie sú ohrozené?

- Šampionát v Bratislave bude, veď mnohí fanúšikovia už určite majú aj vstupenky.

Primátor má ešte rokovať s vládou o krytí financií na dokončenie štadióna. Myslíte si, že uspeje?

- Primátor sa už od apríla, keď bola podpísaná zmluva so štátom, spolu s nami snaží získať financie na dofinancovanie rekonštrukcie štadióna. Verím, že zastupiteľstvo nám pomôže a verím, že sa získajú aspoň nejaké peniaze na dokončenie.

Znamená schválená reštrukturalizácia dlhu GIB voči dodávateľskej spoločnosti poslancami 7,9 milióna eur, že firma si zoberie úver?

- Nie, pôjde o postúpenie pohľadávky a mesto začne splácať tento úver banke, ktorú vyberie.

Zhováral sa Robert Lattacher
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?