Nové detské kardiocentrum bude aj hotelom

5.11.2010
0
Nové detské kardiocentrum bude aj hotelom - Detske kardiocentrum
Páčil sa vám článok?

Národný ústav srdcovo-cievnych chorôb (NÚSCH) pripravuje výstavbu nového detského kardiocentra. Malo by vyrásť v areáli Pod Krásnou hôrkou nad sídliskom Kramáre.

Nové detské kardiocentrum je integrované do existujúcej budovy NÚSCH formou dostavby druhého lôžkového bloku. Objekt kardiocentra má mať šesť poschodí a poskytne komplexnú ambulantnú a ústavnú diagnostickú a liečebnú starostlivosť pre deti všetkých vekových kategórií (aj pre novorodencov) s vrodenými alebo získanými chorobami srdca a ciev.

Výstavba by sa mala začať v marci 2011, s ukončením prístavby sa ráta v septembri 2013. Celkové predpokladané náklady sú 1 317 900 000 eur.

V novej budove detského kardiocentra sa ráta s ambulanciami, lôžkovým oddelením, administratívnou časťou, operačnými sálami, ale aj s hotelovou časťou. Na prvom poschodí majú byť vyšetrovne, ambulancie, na druhom zas lôžkové oddelenia. Na treťom podlaží umiestnia zväčša administratívu, pretože táto časť bude úrovňovo prepojená na vstupnú halu, riaditeľstvo a oddelenia NÚSCH. Má tu byť aj ambulantná časť, urgentný príjem, kuchyňa s reštauráciou a bufet s predajňou. Na štvrtom nadzemnom podlaží by mali byť umiestnené operačné sály. Toto podlažie má možnosť úrovňového napojenia na existujúce oddelenia funkčnej diagnostiky, rádiodiagnostiky a invazívnej kardiológie.

V ľavom krídle bude možnosť ubytovania rodičov v dvojposteľových izbách s kapacitou 18 postelí. Každá izba má mať samostatné sociálne zariadenie. Na piatom poschodí sa ráta s banketovými reprezentačnými priestormi, knižnicou a pod. V podkroví by malo sídliť technické zázemie budovy.

(rob)
Páčil sa vám článok?