Investor začal v Južnom meste s výstavbou Slnečníc

11.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Cresco Popper Investment začala s výstavbou zóny Slnečnice ako prvej etapy zóny C v rámci projektu Južné mesto (South City) v bratislavskej Petržalke. Pre agentúru SITA to uviedla marketingová manažérka spoločnosti Lýdia Halířová.

V blízkosti hrádze a lužných lesov by tak malo vyrásť 70 rodinných domov a takmer dvesto bytov. „Slnečnice sú jediným komplexným projektom s ponukou rodinných domov v kombinácii s nízkopodlažnými bytovými domami v Bratislave. Do Petržalky sa tak po dlhej dobe vráti segment rodinnej zástavby, ktorý tam kedysi prevládal,“ povedal projektový manažér Matej Ceconík. Súčasťou tejto zóny majú byť aj kaviarne a obchody v prízemných častiach vilových domov. Ukončenie zóny Slnečnice sa predbežne odhaduje na rok 2012. Zóna Slnečnice ako prvá etapa zóny C by mala byť vybudovaná medzi cestou na Rusovce a petržalskou hrádzou, smerom na Jarovce.

Zóna Slnečnice je prvou časťou projektu novej mestskej štvrte Južné mesto, ktorý okrem obytnej časti bude obsahovať ďalšie rezidenčné, relaxačné aj obchodné štvrte. Projekt celkovo počíta s vybudovaním 20 000 parkovacích státí, z čoho 80 percent sa bude nachádzať pod zemou alebo v parkovacích domoch. Táto nová mestská časť bude napojená na hlavné petržalské dopravné ťahy. Okrem kruhového objazdu na križovatke ulíc Dolnozemská a Panónska sa zároveň rozšíri mimoúrovňová križovatka Panónska – Jantárová a taktiež bude vybudovaná nová cestná komunikácia v západnej časti. Bližšie informácie sú k dispozícii na internetovej stránke www.slnecnice.sk.

Na výstavbe Južného mesta sa podieľa developerská spoločnosť Cresco Group a medzinárodný developer Avestus Real Estate (bývalý Quinlan Private Golub).

(sita)

Páčil sa vám článok?