Štadión nakoniec asi bude, stavať ho môže aj Slovan

15.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Fanúšikovia Slovana dostali dobrú správu. Na Tehelnom poli by predsa len mohol vyrásť nový futbalový stánok, ale namiesto toho, aby patril štátu či zväzu, zostane zachovaná tradícia a štadión bude slovanistický!

Podľa internetovej stránky ŠK Slovan sa totiž majitelia klubu rozhodli nečakať na koniec krízy a obdobie, keď bude mať štát alebo Slovenský futbalový zväz dostatok peňazí na stavbu nového stánku, ale sami už uvažujú o jeho postavení.

„Na základe iniciatívy majiteľa klubu Ivana Kmotríka sa veci začali hýbať správnym smerom. ŠK Slovan uzavrel so spoločnosťou Národný futbalový štadión, a. s., zmluvu o odkúpení súčasného štadióna na Tehelnom poli i príslušných pozemkov, ktoré tak prejdú do vlastníctva klubu. Majoritný akcionár Slovana je navyše pripravený v prípade potreby garantovať potrebný kapitál na výstavbu. Ak by Slovan pristúpil k realizácii tohto ambiciózneho projektu bez finančnej pomoci štátu či mesta, bol by následne aj nový moderný štadión majetkom nášho klubu,“ uviedla internetová stránka Slovana.

Pre belasých by takéto rozhodnutie znamenalo, že Tehelné pole zostane Tehelným poľom a že by mali svoj vlastný štadión, na ktorom by boli oni pánmi a nie podnájomníkmi. Navyše by sa vyhli obvineniam zvyšku Slovenska, že im ho postavil štát za peniaze všetkých slovenských daňových poplatníkov.

(db)

Páčil sa vám článok?