Výstavba Yosaria Plaza nestojí

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Stavebný ruch v okolí bývalého Obchodného domu Ružinov na Tomášikovej ulici, ktorý sa má po rekonštrukcii zmeniť na Yosaria Plaza Shopping centre, zdanlivo utíchol, výstavba však pokračuje.

Podľa informácií od investora a developera projektu sa za posledné dva mesiace preinvestovalo na výstavbe Yosaria Plaza Shopping centre 65 miliónov korún. Definitívne sa odovzdali nové inžinierske siete, ktoré boli už v katastrofálnom stave (napríklad kanál Istrochemu je viac ako 50 rokov starý), čo znamenalo v konečnom dôsledku meškanie asi päť mesiacov. Zakladanie stavieb dokončilo podchytávanie a tryskové injektáže pôvodného skeletu Obchodného domu Ružinov, kompletne sú dokončené podzemné železobetónové steny do hĺbky 13,5 metra, záporové paženie a stabilizácia svahov torkrétom a kotvami. Toto všetko sú práce, ktoré zaberú veľa času, ale na prvý pohľad nie sú vidieť.

V týchto dňoch práce ustali, pretože investor rokuje o zmluve o dielo s víťazom tendra na generálneho dodávateľa celej stavby, ktorým je Skanska, a.s. Práce teda budú pokračovať od septembra. Otvorenie nového obchodného centra sa plánuje na jeseň budúceho roku.

Páčil sa vám článok?