Polyfunkčné centrum Bory stálo 140 miliónov eur

13.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Polyfunkčné centrum Bory, ktoré má vyrásť za bratislavským Lamačom, doteraz stálo investora 140 miliónov eur, uviedol PR manažér a hovorca Private equity skupiny Penta pre SR Martin Danko.

Podľa neho ide o investície vynaložené na nákup pozemkov a prípravu územia, celkové náklady na výstavbu Danko ešte uviesť nechcel. Výstavba centra Bory bude prebiehať v dvoch etapách. Prvou je príprava územia pre výstavbu obchodnej zóny a príprava územia a výstavba obchodno-zábavného centra Bory Mall, kde v súčasnosti podľa Danka prebiehajú prípravné terénne práce a rokovania s kľúčovými nájomcami. V druhej etape firma plánuje výstavbu rezidenčnej časti s bytmi, tá je podľa Danka naplánovaná po roku 2012.

"Otvorenie prvých prevádzok obchodnej zóny je naplánované v priebehu roka 2011, otvorenie obchodno-zábavného centra Bory Mall v roku 2012," uviedol Danko.

Nové polyfunkčné centrum Bory, z ktorého by sa mohla stať nová bratislavská štvrť, vyrastie v severozápadnej časti hlavného mesta na území ohraničenom diaľnicou D1 a cestou do Devínskej Novej Vsi v katastrálnom území mestských častí Lamač a Devínska Nová Ves. Na rozlohe približne 220 hektárov vznikne ucelený multifunkčný komplex s rozsiahlou nákupnou zónou, administratívou, bývaním a množstvom príležitostí pre trávenie voľného času. Projekt počíta s vybudovaním dopravného prestupného uzla železnica - autobus - električka, teda s prebudovaním prestupnej stanice mimobratislavskej autobusovej a železničnej dopravy na systém mestskej hromadnej dopravy. Rovnako investori počítajú s mimoúrovňovou križovatkou s predĺžením Saratovskej ulice.

(sita)

Páčil sa vám článok?