Na rohu Vanorskej a Bojnickej chcú zberňu odpadu

3.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na rohu križovatiek Vajnorská a Bojnická v bratislavskom Novom Meste by malo byť zariadenie na zber odpadov. Do priestorov zberne by mali byť dovážané nie nebezpečné odpady (druhotné suroviny), ktoré budú vykupované a dočasne uskladnené v areáli a vo veľkokapacitných kontajneroch.

Podľa navrhovaného zámeru ide o vytvorenie zariadenia pre výkup druhotných surovín a zber starých vozidiel od občanov, firiem a organizácií, ktoré sú určené pre ďalšie zhodnocovanie v spracovateľských zariadeniach.

Súčasťou zariadenia by mala byť aj váha, manipulačná plocha na vykonávanie zberu kovových odpadov, uzamykateľný sklad na dočasné uskladnenie farebných kovov a odstavná plocha pre osobné vozidlá. Kapacita zariadenia by mala byť 5000 ton druhotných surovín ročne. Predpokladaný termín začatia prevádzky je v januári 2010. Navrhovateľom zámeru je spoločnosť ŽP EKO QELET, a.s.

Do zámeru je možné nahliadnuť do 6. januára 2010 na prízemí budovy bratislavského magistrátu na Primaciálnom námestí v priestoroch Služieb občanom. Verejnosť môže svoje písomné stanovisko doručiť Obvodnému úradu životného prostredia v Bratislave na Karloveskú 2, 842 33 Bratislava 4 do rovnako 6. januára 2010.

(sita)

Páčil sa vám článok?