Medzi Račianskou a Kukučínovou sa má stavať

20.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Pri Križovatke Jozefa Čabelku - medzi Račianskou a Kukučínovou ulicou v bratislavskom Novom Meste by mal vyrásť polyfunkčný komplex. S výstavbou by sa malo začať približne v marci 2011, ukončená by mala byť o tri roky neskôr.

Pôvodný výrobný areál by sa mal premeniť na areál zmiešanej občianskej vybavenosti a bývania s novým dopravným prepojením Račianskej a Kukučínovej ulice vybudovaním polyfunkčného komplexu s piatimi objektmi a prislúchajúcou technickou a dopravnou infraštruktúrou. Navrhovateľom stavby je spoločnosť Wigro Trade Center a.s.

Do zámeru je možné nahliadnuť do 6. januára 2010 na prízemí budovy bratislavského magistrátu na Primaciálnom námestí v priestoroch Služieb občanom. V elektronickej podobe bude zámer k nahliadnutiu na www.enviroportal.sk. Verejnosť môže písomné stanovisko doručiť Ministerstvu životného prostredia SR, na odbor hodnotenia a posudzovania vplyvov na životné prostredie na Námestí Ľudovíta Štúra 1, 812 35 Bratislava rovnako do 6. januára 2010.

Navrhovaný komplex by mal byť situovaný v zastavanom území mestskej časti medzi Račianskou ulicou, zástavbou areálu Výskumného ústavu zváračského, križovatkou ulíc Račianska a Jarošova, Kukučínovou ulicou a areálom spoločnosti Kraft Foods Slovakia a.s.. Komplex sa navrhuje na trojpodlažnej podzemnej stavbe halových garáží. V južnej časti má byť umiestnený 28-podlažný polyfunkčný objekt s bytmi, na západnom okraji má byť osempodlažný bytový dom pavlačového typu s polyfunkčným parterom.

Na severnom okraji by mal byť 14-podlažný objekt administratívy a na východnej strane šesť- alebo sedempodlažný objekt bytového domu s polyfunkčným parterom, kde majú byť obchody, služby, šport. Vnútroblokový priestor má byť v dvoch úrovniach - na teréne a na streche dvojpodlažného traktu zástavby a mal by poskytovať zelené plochy pre oddych a detské ihrisko. Pred výškovým objektom by mal byť verejný park.

(sita)


View Križovatka Jozefa Čabelku, Bratislava in a larger map
Páčil sa vám článok?