Oporný múr na Žižkovej už stojí

6.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

V polovici júla sa skončila práv etapa rekonštrukcie oporného múru a komunikácie na Žižkovej ulici v Bratislave. Stavbu realizovala spoločnosť VEPOS a financovala ju mestská časť Staré Mesto.

Ide o najväčšiu investičnú akciu v oblasti cestných stavieb v bratislavskom Starom Meste v roku 1999 s celkovým finančným nákladom 39 miliónov korún.

Dosiaľ bolo na odstránenie následkov nebezpečného zosuvu pôdy počas dažďov v októbri minulého roku a vybudovanie oporného múru v blízkosti trafostanice vynaložených asi 7 miliónov Sk. Zosuvom pôdy bola bezprostredne ohrozená frekventovaná komunikácia spájajúca stred mesta s jeho západnou časťou, ale aj prevádzka Parku kultúry a oddychu a kanalizačný zberač. Stavbu sa podarilo zrealizovať za tri mesiace v čase od marca do júna. V druhej etape sa vybuduje oporný múr v dĺžke 156 m v blízkosti tunela a upraví sa povrch komunikácie na Žižkovej ulici. Tieto práce si vyžiadajú celkovo 28 miliónov a budú ukončené do konca tohto roku.

Podľa starostu Starého Mesta Andreja Ďurkovského sa v súčasnosti z rozpočtu tejto mestskej časti rekonštruuje aj Rázusovo nábrežie a druhá časť Nedbalovej ulice za OD Dunaj. Takisto sa pripravuje projekt na rozšírenie komunikácie na Nábreží arm. gen. L. Svobodu o jeden jazdný pruh smerom do mesta. Na rekonštrukciu a údržbu komunikácií vynaloží Staré Mesto tento rok 69 miliónov korún.

(miv)

Páčil sa vám článok?