Vypísali súťaž na projekt nového mosta

25.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti so zámerom vybudovať most pre chodcov a cyklistov cez rieku Moravu do Rakúska vyhlásila Devínska Nová Ves obstarávanie pre projekt stavebného povolenia Cyklomost Schlosshof - Devínska Nová Ves.

Devínska Nová Ves ráta s vypracovaním projektu v roku 2010 a súťažné podklady poskytne do 30. novembra 2009. Zverejnenie ponúk sa uskutoční 9. decembra v zasadačke miestneho úradu v Devínskej Novej Vsi. Predpokladaná cena zákazky je 30 000 eur.

Most pre chodcov a cyklistov bude spájať rakúsky Schlosshof (obec Engelhartstetten) a Devínsku Novú Ves. Za výstavbu nového oceľového mosta bude zodpovedné Dolné Rakúsko, mestská časť preberie úlohu projektového partnera, kraj a Bratislava sú strategickými partnermi. Stavebné práce by sa mali začať v marci budúceho roku, ukončené by mali byť v marci 2011. Predpokladaná cena mosta pre chodcov a cyklistov je šesť miliónov eur. Cez rieku Moravu majú viesť dva mosty - druhý bude cestný.

Ide o prvý konkrétny zámer, na ktorom budú spolupracovať Bratislavský kraj s Dolným Rakúskom. Samotné Dolné Rakúsko si stanovilo cieľ, aby bol cyklomost Schlosshof - Devínska Nová Ves skompletizovaný do otvorenia krajinskej výstavy Landesausstellung v roku 2011. 

(rob, brn)

Páčil sa vám článok?