V Novom Meste pribudne ďalšie ihrisko

18.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Novom Meste by malo pribudnúť ďalšie multifunkčné ihrisko. Nové ihrisko plánuje mestská časť tentoraz vybudovať v areáli Základnej školy na ulici Za kasárňou. "Mali by tam byť napríklad bránky na minifutbal, osadiť by sa mohli basketbalové koše.

V prípade potreby by sa mohla natiahnuť aj sieť. Bude to viacúčelové ihrisko s umelou trávou," povedala tlačová tajomníčka novomestského starostu Alžbeta Klesnilová. S výstavbou by sa malo začať v tomto roku. Mestská časť na stavebné práce vyčlenila viac ako 67-tisíc €, ďalších takmer 40-tisíc € by mala byť dotácia štátu. Samospráva by pritom chcela nové ihrisko otvoriť ešte tento rok. "Chceli by sme, aby ho mohli žiaci využívať už v ďalšom školskom roku. Ihrisko však bude prístupné aj verejnosti," povedala.

Mestská časť v súvislosti s vytváraním nových podmienok na oddych a rekreáciu plánuje pokračovať aj v revitalizácii verejných priestranstiev. Koncom apríla tohto roka pritom miestni poslanci rozhodli o tom, ktoré lokality by sa mali dočkať obnovy v najbližšom období. Malo by ísť o obnovu a dobudovanie ihriska v tej-ktorej lokality v mestskej časti. Plánuje sa tiež revitalizácia súčasnej ako aj výsadba novej zelene, naplánované sú zároveň terénne a sadové úpravy.

Mestská časť sa chce uchádzať aj o peniaze z eurofondov. Ako prvý by mal byť ešte v júni podaný projekt pre obnovu územia na Rešetkovej a Osadnej ulici. Náklady na revitalizáciu sa odhadujú na viac ako 570-tisíc €, mestská časť z toho zaplatí päť percent.

"Nové Mesto síce zaplatí len tých päť percent, novou podmienkou pri žiadosti však je, aby vedelo preukázať, že má desať percent nákladov. Poslanci preto museli túto čiastku schváliť," vysvetlila Klesnilová. Po schválení projektu by mali nasledovať desaťmesačné stavebné práce. Tie by podľa súčasných odhadov mali byť ukončené koncom júla 2010.

Druhý projekt revitalizácie plánuje mestská časť predložiť v septembri. Ten sa týka územia na Hálkovej a Brezovskej ulici. Postupne by mali nasledovať projekty pre revitalizáciu územia na Mierovej kolónii a na Ľudovom námestí.

(sita)

Páčil sa vám článok?