Danubia Park nemá architekta, výstavba má začať

28.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Danubia Invest chce ešte tento rok začať s výstavbou Danubia Parku. Na území od Poldra za Čunovskú hať, smerom k slovensko-maďarským hraniciam, má vzniknúť športovo-rekreačný areál s rozlohou približne 220 hektárov.

Po jeho vlaňajšom schválení zastupiteľstvom mestskej časti Čunovo zostáva vyriešiť už len otázku architekta. „Vyzvali sme viaceré slovenské aj zahraničné architektonické kancelárie a jeho meno zverejníme do troch mesiacov,“ vysvetlila Katarína Bednárová, projektová manažérka Danubia Invest.

Súčasnej hospodárskej krízy sa investor neobáva. „Vzhľadom na jedinečnosť a konkurenčné výhody, ktoré tento projekt charakterizujú, by nemala mať na Danubia Park výrazný vplyv,“ myslí si Katarína Bednárová.

Súčasťou areálu budú športoviská, golfový areál, hotel, akvapark, prístav, ale aj objekty na víkendové bývanie či skanzen podunajskej kultúry. Výstavba mala vyjsť na 8 miliárd Sk, čo je dnes približne 265 miliónov eur. Výstavbu rozdelili do troch etáp. Prvá sa začne tento rok, pripraví sa v nej technická infraštruktúra a potrvá do roku 2014. Výstavba samotných objektov bude počas ďalších dvoch etáp. Investor má pozemky prenajaté na 99 rokov od Vodohospodárskej výstavby a Slovenského vodohospodárskeho podnik. Predpokladom je, že po dokončení Danubia Parku by tu mohlo nájsť prácu približne 1100 ľudí.

Uvedená lokalita by sa navyše stala vyhľadávaným centrom nielen pre rekreačných návštevníkov, ale aj pre športovcov. Park privítalo aj samotné Čunovo, ktoré mu dalo zelenú a po vybudovaní a úplnom dokončení od neho čaká oživenie turistického ruchu, možnosti zamestnania pre svojich občanov a ešte väčšie turistické zviditeľnenie.

(db)
VIZUALIZÁCIA - Danubia Invest

Páčil sa vám článok?