Danubia Park by mali začať stavať koncom roka

18.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Moderné stredisko medzinárodného športu, turizmu a cestovného ruchu Danubia Park v bratislavskom Čunove by mala spoločnosť Danubia Invest začať stavať koncom tohto roka. Pre agentúru SITA to potvrdila projektová manažérka spoločnosti Katarína Bednárová.

Nový športovo-relaxačný areál za 289 mil. € by sa mal rozprestierať na ploche 220 hektárov na území od Poldra za Čunovskú hať až k maďarským hraniciam. "Spoločnosť na základe schváleného územného planú zóny podala prvú žiadosť o územné rozhodnutie na výstavbu infraštruktúry," povedala Bednárová.

Výstavba bude pritom rozdelená do troch etáp. Počas prvej etapy sa urobia terénne úpravy a vybuduje technická infraštruktúra, následne sa v druhej a tretej etape výstavby postavia jednotlivé objekty komplexu. Celkové ukončenie výstavby sa pôvodne odhadovalo na rok 2014, postavené objekty sa budú dávať do užívania verejnosti postupne. "Vzhľadom na súčasnú situáciu na trhu nemôžeme posunutie termínu ukončenia výstavby úplne vylúčiť," dodala Bednárová.

Danubia Park bude podľa Bednárovej slúžiť širokej verejnosti, turistom, obyvateľom regiónu aj vrcholovým športovcom. Pre nich bude určené multifunkčné športové centrum ako aj kryté a otvorené športoviská. Pre vodné športy bude vybudovaný rekreačný prístav, vlek vodného lyžovania, verejné pláže, wellnes a aquapark.

Pre záujemcov o aktivity vo voľnej prírode budú vyčlenené cykloturistické trasy, camping a zázemie pre vodákov. Kultúrne vyžitie nájdu návštevníci v živom skanzene Podunajskej kultúry s objektmi tradičnej podunajskej architektúry s ukážkami ľudových remesiel a zvykov. Táto časť projektu sa pripravuje v spolupráci so Slovenským národným múzeom. Návštevníci budú mať k dispozícii veľký hotelový komplex, apartmánové domy, bungalovy, ale aj obchody či reštaurácie.

Na projekte aktívne spolupracuje spoločnosť Danubia Invest s mestskou časťou Čunovo od roku 2005.

(sita)

Páčil sa vám článok?