Vlastníci bytov budú čakať do oteplenia

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bytový komplex Dúbravka 200 mal byť hotový už v auguste 2005, doposiaľ však nie je skolaudovaný a budúci nájomníci nevedia, na čom sú, hoci majú v projekte uložené peniaze.

Firma B.O.S. Slovakia, ako píše na internetovej stránke mestskej časti jeden z klientov, podpísaný Jozef, síce dosiahla dodatkami ku zmluvám legálne posunutie termínu, ale - ten termín bol december 2005. Zákazníci však dodnes čakajú.

Podľa informácií z miestneho úradu požiadal dodávateľ bytov 30. novembra o kolaudačné konanie a stavebný úrad oznámil jeho začatie na 20. december minulého roku. Šesť dní pred týmto termínom však spoločnosť B.O.S. požiadala o zmenu termínu kolaudácie a stavebný úrad ho posunul na 19. januára tohto roku.

V ten deň skutočne prebehlo kolaudačné konanie spojené s miestnym šetrením. Kolaudáciu však prerušili - z viacerých dôvodov, ale predovšetkým preto, že neboli dokončené cesty, parkoviská, kanalizácia... Podľa miestneho stavebného úradu nedostatky boli takého charakteru, že jednoducho nemohli dovoliť, aby sa tam ľudia nasťahovali. Ukázalo sa, že pripojenie na niektoré siete dodávateľ nemal ani vybavené na príslušnom úrade. Okrem toho mráz a množstvo snehu neumožnili vykonať skúšky niektorých zariadení. Podľa stavebného úradu nedostatky stále nie sú odstránené.

Páčil sa vám článok?