Bývanie v mestských vilách zdôrazňuje súkromie

26.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Projekt mestských víl Blížne Zamajerské v Devínskej Novej Vsi má už skolaudovaných a obývaných jedenásť rodinných dvojdomov. V súčasnosti sú mestské vily vypredané na 85 percent.

K dispozícii sú aj štvorizbové mezonety s rozlohou viac ako 110 štvorcových metrov a balkón veľký 9,4 štvorcového metra. V byte je aj klimatizácia, patrí k nemu aj pivničná kobka a parkovacie miesto. Každá štvorpodlažná mestská vilka pozostáva zo šiestich bytov a poskytuje komfortné bývanie s dôrazom na súkromie. Dokončenie celého projektu je naplánované najneskôr do konca apríla 2009.

Projekt spoločnosti Dona Development, s.r.o., je súčasťou mestskej časti Devínska Nová Ves, z ktorej sa do centra Bratislavy dá dostať vďaka diaľničnému obchvatu za pár minút. Charakter Devínskej Novej Vsi sa pritom mení na turistický a rekreačný.

Ráta sa tu s vybudovaním a rekonštruovaním medzinárodných cyklistických turistických trás, ktoré spájajú hrad Devín s barokovým zámkom Schlosshof v Rakúsku, ďalej smerom na Záhorie. Na to sa bude napájať historická pešia zóna budovaná v réžii miestnej samosprávy, ktorá sprístupňuje a propaguje všetky pozoruhodné miesta tejto mestskej časti. Turistom tak predstavia aj doteraz menej známe archeologické náleziská starých Rimanov, Slovanov a avarského osídlenia.

(brn)
VIZUALIZÁCIA - Dona Development
Páčil sa vám článok?