Na halu treba vybaviť presne 72 povolení

23.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Predstavitelia Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) majú plné ruky práce s prípravami potrebných povolení na výstavbu cyklistickej dráhy v bratislavskom Lamači.

Výstavba by sa mohla začať na jar alebo začiatkom leta. „Ak vybavíme všetky povolenia, ktorých je 72, môžeme začať. Pri týchto procedúrach sa len veľmi ťažko určuje termín, lebo úrady majú na každé stanovisko 30 dní a nejaký čas to všetko trvá. Ak sa nám podarí vybaviť potrebné doklady a povolenia načas, samotná stavba pôjde veľmi rýchlo," povedal prezident SZC Anton Tkáč.

Drevený krytý velodróm vyrastie na ulici Na Barine v bratislavskom Lamači. SZC by ho chcel mať hotový do konca roka. Súčasťou bude drevená 200 m dráha, podľa Tkáča na pozemku vyrastie aj prevádzkovo-sociálna budova so šatňami, ubytovacími kapacitami, regeneráciou a saunou.

„V strede velodrómu bude multifunkčné športové ihrisko, na ktorom sa budú dať hrať sálový futbal, tenis, volejbal, basketbal a iné halové športy. Nasledovať bude atletický ovál so štyrmi či piatimi dráhami a celé to uzavrie drevená dráha," dodal Anton Tkáč. Výstavba by mala stáť do 300 miliónov korún.

(sita, mm)

Páčil sa vám článok?