Všešportový areál by mala oddeliť bariéra

16.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci miestneho zastupiteľstva mestskej časti Devínska Nová Ves schválili tzv. akčný plán, ktorý určuje programové priority rozvoja obce na nasledujúce tri roky. Ako povedal starosta mestskej časti Vladimír Mráz, investície pôjdu najmä do športu, kultúry a pre potreby školstva a mládeže.

Pre rozvoj športových aktivít sa poslanci rozhodli vybudovať všešportový areál pri Základnej škole Pavla Horova. V rámci prvej etapy výstavby sa vybuduje základné sociálne zázemie (sprchy, šatne a ďalšie zariadenia). Pomerne veľké náklady si vyžiada aj nevyhnutné riešenie dopravnej situácie na tomto mieste a vybudovanie protihlukovej bariéry, vzhľadom na to, že areál sa nachádza v obytnej štvrti. Celý projekt, ktorého hodnota presahuje 28 miliónov korún, má byť dokončený do konca volebného obdobia.

Jednou z hlavných priorít na najbližšie tri roky je aj prebudovanie nefunkčnej kotolne na Hradištnej ulici na polyfunkčný kultúrny stánok. Zrekonštruované priestory budú slúžiť potrebám už existujúcich folklórnych súborov, ale nájdu tu priestor aj rôzne záujmovo-umelecké krúžky a taktiež sa ráta s vyhradením klubových priestorov na voľnočasové aktivity mládeže.

Keďže zničená budova kotolne sa nachádza na exponovanom mieste, v priamom dotyku na kultúrnu pamiatku Kostol Ducha Svätého a kultúrnu inštitúciu Istracentrum, je nutné riešiť aj jej okolie. Pomerne vysoké náklady si vyžiada premiestnenie neďalekých garáží a rekonštrukcia priľahlých priestorov, ktoré budú súčasťou reprezentatívnej pešej zóny.

V rámci menších investícii sa obnoví pamätník Milana Rastislava Štefánika na Opletalovej ulici, ktorého slávnostné odhalenie sa plánuje v máji tohto roku pri príležitosti 80. výročia jeho smrti.

(kah)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie