Na Plácku postavia areál oddychu

3.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Ešte do tohto leta by mal v Záhorskej Bystrici v lokalite Na Plácku vyrásť nový športovo-rekreačný areál. Pôjde o komplex určený na oddych a zábavu pre ľudí všetkých vekových kategórií, nielen Bystričanov, ale aj obyvateľov ďalších mestských častí.

Ako nás informoval starosta Záhorskej Bystrice Vladimír Kubovič, priestranstvo, kde bude nový areál stáť, je vyčistené a pripravené na výstavbu. Základ oddychového komplexu budú tvoriť preliezky,, hojdačky a prekážky z dreveného materiálu v kombinácii s lanom vytvorené podľa švédskeho vzoru. Z nich bude vytvorená akási prekážková dráha s rôznymi úrovňami náročnosti. Pôjde napríklad o neopracované kusy drevenej guľatiny osadenej v zemi, rôzne hrazdy a ďalšie prírodné náradie na zdvíhanie, preskakovanie alebo hojdanie.

Najmenšie deti sa budú môcť zahrať v detskom hrade a pieskovisku. Súčasťou areálu, ktorý sa bude končiť pri miestnom potoku, by mal byť v budúcnosti aj detský lyžiarsky vlek. Ráta sa aj s dobudovaním sociálnych zariadení a občerstvenia. Asfaltová plocha v rámci areálu bude slúžiť na rôzne kultúrne podujatia, tanečné zábavy a veselice, majálesy, juniálesy.

Podľa slov starostu V. Kuboviča sa s výstavbou začne v apríli a skončí sa v priebehu jedného mesiaca, takže celý areál bude verejnosti k dispozícii už v prvých letných dňoch.

(mil)

Páčil sa vám článok?